Voorstraat 282

3311 ET Dordrecht Koop

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
EUR 750.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
direct

Bouw

Hoofdbestemming
belegging
Bouwjaar
1550

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
235 m²

Horeca

Horeca types
Fastfoodsector, restaurantsector
Oppervlakte
656 m²
Regios
zuid holland
Aantal zelfstandig verhuur
1
Aantal huurders
1
Bruto huuropbrengst kaal
52436
Bruto aanvang rendement
7
Resterende looptijd contracten maanden
60

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever bieden wij u de ‘De Rozynkorf’ in Dordrecht te koop aan. Het object is gelegen in de historische binnenstad van Dordrecht en is thans verhuurd aan een Surinaams Eethuis. Hoewel er in de basis sprake is van een uitstekende beleggingspropositie ligt een transformatie naar woningbouw voor de hand door de ligging, de vigerende bestemming en de grootte van het perceel. Door BB Architecten is een nadere verkenning van de mogelijkheden hiertoe gedaan.

Het object
Het betreft de voormalige kruidenierswinkel ‘De Rozynkorf’ in Dordrecht uit 1550. De bijzondere trapgevel van het Dordtse type en de zeldzame renaissance bovengevel geven het pand de buitengewoon prachtige uitstraling. Het object is dan ook aangemerkt als Rijksmonument. Het gebouw heeft een bruto vloeroppervlakte van totaal circa 656 m2 en is gelegen op een perceel van 235 m2.

Huursituatie
Het onderhavige object is reeds sinds 1 juli 2023 verhuurd aan een Chinees - Surinaams Restaurant. De huurovereenkomst loopt nog tot en met 30 juni 2028 waarna deze behoudens beëindiging voor een aansluitende periode van 5 jaar wordt voorgezet. De actuele huurprijs is op aanvraag beschikbaar.

Locatie
Het object is gelegen aan de Voorstraat in het historische stadscentrum van Dordrecht. Op loopafstand is de A1 winkelstraat de Sarisgang gelegen en in de directe omgeving zijn diverse voorzieningen aanwezig.

Dordrecht
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas, ligt de stad Dordrecht in de provincie Zuid-Holland.
Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economisch functie.

Het Kadaster
Volgens de Rijksdienst voor het Kadaster en de openbare registers in Nederland, blijkt uit de kadastrale registratie van het terrein plaatselijk bekend als de Voorstraat 282 te 3311 ET Dordrecht het navolgende:

Gemeente: DORDRECHT
Sectie: H
Nummer: 4128
Groot: 235 m2

Het bestemmingsplan
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingplan ‘Historische Binnenstad’ dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 22 februari 2011. Hieruit blijkt dat de enkelbestemming ‘Centrum’ en dubbelbestemmingen ‘Waarde-beschermd Stadsgezicht’, ‘Waarde-Archeologie’ en ‘Waterstaat – Waterkering’ van toepassing zijn. De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor wonen, detailhandel, dienstverlening, horeca-1, horeca-2, kantoor, atelier, wonen, maatschappelijk, bedrijf, cultuur en ontspanning, parkeren en fietsenstalling.

Bijzonderheden:
- EQ Real Estate is exclusief aangesteld door de verkoper voor de verkoop van de onderhavige propositie;
- Het investment memorandum (IM) is te downloaden via Funda of op te vragen bij EQ Real Estate. In het IM vindt u ook de huidige plattegronden en plattegronden van de nadere verkenning door BB Architecten;
- Het object kan op afspraak worden bezichtigd;
- De vraagprijs is EUR 750.000,-- kosten koper. Over de koopsom is geen BTW verschuldigd.
- Uitgangspunt bij verkoop van deze propositie is een transactie gebaseerd op het ‘as is where is’ principe.
- Het object wordt in verhuurde staat overgedragen.
Lees meer

Kaart

Brochure(s)

Vraag meer informatie aan