Vest 108

3311 TX Dordrecht Verkocht

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
belegging
Bouwjaar
1911
Bouwperiode
vanaf 1906 tm 1930

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
499 m²

Overig

Oppervlakte
773 m²
Adres tonen
Ja
Regios
zuid holland
Aantal zelfstandig verhuur
1
Aantal huurders
1
Bruto aanvang rendement
2

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum, in woonwijk

Omschrijving

Transformatie potentieel.

Namens een van onze opdrachtgevers bieden wij u deze voormalige timmerfabriek met bovenwoning en garage te koop aan.

Het object is gelegen in de historische binnenstad van Dordrecht en is thans in gebruik als 'Escape Room'. Echter door de ligging, de vigerende bestemming en de grootte van het perceel ligt een transformatie naar woningbouw voor de hand. Door EGM Architecten is een nadere verkenning van de mogelijkheden hiertoe gedaan. Deze verkenning is op aanvraag beschikbaar.

Object
Het betreft een voormalige timmerfabriek welke thans in gebruik is als ‘Escape Room’. Het gebouw omvat daarnaast een garage en een zelfstandige bovenwoning met een dakterras en heeft een bruto vloeroppervlakte van totaal circa 773 m2. Het object is omstreeks 1911 gebouwd en in de loop der jaren diverse malen aangepast.

Locatie
Het object is gelegen aan de Vest in het historische stadscentrum van Dordrecht. Op loopafstand is de A1 winkelstraat de Sarisgang gelegen en in de directe omgeving zijn diverse voorzieningen aanwezig.

Dordrecht
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude Maas, ligt de stad Dordrecht in de provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economisch functie.

Dordrecht is een prachtige stad met meer dan 900 rijksmonumenten, 700 gemeentelijke monumenten en een groot aantal beeldbepalende panden. Door de verscheidenheid aan locaties en het gevarieerde winkelaanbod is het zeer de moeite waard de stad te bezoeken. Van couleur locale in een historische omgeving tot moderne winkels met allure en vrijwel alle bekende modemerken.

Het Kadaster
Volgens de Rijksdienst voor het Kadaster en de openbare registers in Nederland, blijkt uit de kadastrale registratie van het terrein plaatselijk bekend als de Vest 108-110 te 3311 TX Dordrecht het navolgende:

Gemeente: DORDRECHT
Sectie: H
Nummer: 4207
Groot: 499 m2

Het bestemmingsplan
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingplan ‘Historische Binnenstad’ dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 22 februari 2011. Hieruit blijkt dat de enkelbestemming ‘Gemengd-1’ en dubbelbestemmingen ‘Waarde-beschermd Stadsgezicht’ en ‘waarde-Archeologie’ van toepassing zijn. De voor ‘Gemengd-1’ aangewezen gronden zijn bestemd voor wonen, detailhandel, dienstverlening, horeca-1, horeca-2, bedrijf, maatschappelijk, kantoor, atelier, cultuur en ontspanning.

Verkenning transformatie/ nieuwbouw
Door EGM Architecten is op verzoek van de verkoper een verkenning gedaan van een transformatie/ herontwikkeling van de locatie naar woningbouw. Hierbij is een scenario analyse gemaakt op basis van het vigerende bestemmingsplan. Dit heeft geresulteerd in 4 varianten:

Variant 1: commerciële ruimte en twee bovenwoningen (behoud huidige bebouwing)
Variant 2: 3 eengezinswoningen (nieuwbouw)
Variant 3: 14 studio's (nieuwbouw)
Variant 4: 3 eengezinswoningen (nieuwbouw)

Verkoopproces
-EQ Real Estate is exclusief aangesteld door de verkoper voor de verkoop van de onderhavige propositie.

- Indien u het object wenst te bezichtigen, verzoeken wij u contact met ons op te nemen zodat we een afspraak kunnen inplannen.

- De vraagprijs is EUR 625.000,-- kosten koper. Over de koopsom is geen BTW verschuldigd.

- Uitgangspunt bij verkoop van deze propositie is een transactie gebaseerd op het ‘as is where is’ principe.

- Het object wordt vrij van huur en gebruik overgedragen.
Lees meer

Kaart

Brochure(s)

Er is geen brochure gevonden bij dit object.

Vraag meer informatie aan