Mauritsstraat 7

4811 EN Breda Verkocht

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
kantoorruimte
Bouwperiode
tot 1906

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
388 m²

Kantoorruimte

Oppervlakte
427 m²
In units vanaf
100 m²
Verdiepingen
1

Winkelruimte

Publieksgerichte dienstverlening
Ja
Detailhandel
Ja
Showroom
Ja
Oppervlakte
461 m²
In units vanaf
461 m²
Verkoopvloer oppervlakte
461 m²
Verdiepingen
1
Frontbreedte
584
Horeca toegestaan
Ja
Welstandsklasse type
B1

Maatschappelijk

Oppervlakte
427 m²
Zorg type
Zorginstelling

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum
Liggingskenmerk
Stationslocatie

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever bieden wij u deze propositie aan de Mauritsstraat 7, 7A en 7B aan. Op een unieke locatie binnen de singels van Breda is dit object voorzien van een commerciële ruimte op de begane grond en een bovenwoning. U dient rekening te houden met grondige renovatiewerkzaamheden. De commerciële ruimte op de begane grond betreft een voormalige bakkerij. Op de eerste verdieping bevinden zich twee (studenten)kamers. Op de tweede verdieping is een appartement gelegen. De kamers en het appartement verkeren in verhuurde staat. De commerciële ruimte op de begane grond is vrij van huur en gebruik.

Gezien de veelzijdige bestemming biedt het object talloze mogelijkheden. Wij denken graag met u mee!

METRAGES COMMERCIEEL (volgens NEN2580)
Kelder ca. 44 m2
Begane grond (commerciële ruimte) ca. 351 m2
Eerste verdieping (opslag/kantoor) ca. 76 m2
Totaal ca. 461 m2

METRAGES WONEN (volgens NEN2580)
Begane grond ca. 3 m2
Eerste verdieping ca. 61 m2
Tweede verdieping ca. 73 m2
Totaal ca. 137 m2

BIJZONDERHEDEN
- Het betreft een unieke locatie - binnen de singels – in het oude centrum van Breda, gelegen op een eigen perceel grond van in totaliteit 388 m2.
- De propositie omvat een commerciële/bedrijfsruimte op de begane grond en bewoning op de eerste en tweede verdieping. Op de eerste verdieping bevinden zich twee onzelfstandige ruimtes, welke thans aan studenten worden verhuurd. Op de tweede verdieping bevindt zich een zelfstandig appartement, die alleen via de eerste verdieping is te bereiken.
- Het object was in het verleden in gebruik als winkel met achterliggende bakkerij.
- Het object heeft de bestemming ‘Gemengd-1’ binnen het vigerende bestemmingsplan. Deze gronden zijn bestemd voor o.m. detailhandel, dienstverlening, cultuur en ontspanning, maatschappelijke voorzieningen, horeca 1, kantoren (tot max. 500 m2), wonen al dan niet in combinatie met een ruimte voor een aan huis verbonden beroeps- of bedrijfsactiviteit.
- De koper dient rekening te houden met grondige renovatiewerkzaamheden.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente Breda, sectie B, nummers 3004 en 9395, respectievelijk groot ca. 253 m2 en 135 m2. De totale perceelsoppervlakte bedraagt 388 m2.

HUURSITUATIE
Het commerciele ruimte op de begane grond wordt vrij van huur en gebruik geleverd. De verdiepingen worden geleverd in verhuurde staat. De totale kale huuropbrengst bedraagt EUR 16.134,60 per jaar.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID
De Mauritsstraat is gelegen in het oude centrum van Breda, binnen de singels. De straat en de directe omgeving worden gekenmerkt door de aanwezigheid van een diversiteit aan bedrijvigheid in combinatie met wonen.
De locatie van het registergoed kan als uitstekend worden omschreven. Het object is zowel met de auto als met het openbaar vervoer (OV) zeer goed bereikbaar. Het centraal station van Breda is binnen enkele loopminuten te bereiken.

In de omgeving zijn ruim voldoende parkeermogelijkheden gelegen. Voor de deur kan er geparkeerd worden middels een vergunning of betaald parkeren.

BESTEMMINGSPLAN
Het object valt onder het vigerende bestemmingsplan ‘Binnenstad’, onherroepelijk per 30 oktober 2013, en heeft de enkelbestemming ‘Gemengd-1’.
De voor ‘Gemengd-1’ bestemde gronden (begane grond) zijn bestemd voor o.a. detailhandel (m.u.v. detailhandel in voedings- en genotmiddelen met een oppervlakte van meer dan 300 m2), dienstverlening, cultuur en ontspanning, maatschappelijke voorzieningen, horeca 1, kantoren, wonen, etc.

Voor een exacte omschrijving van de bestemming verwijzen wij u naar de website van Ruimtelijke Plannen. 

PUBLIEKRECHTELIJKE BEPERKINGEN
Op het perceel met nummer 3004 zijn twee publiekrechtelijke beperkingen van toepassing, te weten: 1. Huisvestingswet 2014
2. Besluit monument, Gemeentewet.

Op het perceel met nummer 9395 is één publiekrechtelijke beperking van toepassing, namelijk Huisvestingswet 2014.

ERFDIENSTBAARHEID
Tevens is op perceel met nummer 3004 een erfdienstbaarheid gevestigd ten behoeve van het dakterras en de gemeenschappelijke gang en poort aan de rechterzijde van het object.

VERKOOPPROCES
- EQ Real Estate is exclusief aangesteld door de verkoper voor de verkoop van de onderhavige propositie.
- De koper dient rekening te houden met grondige renovatiewerkzaamheden.
- De vraagprijs is EUR 785.000,- kosten koper. Over de koopsom is geen BTW verschuldigd.
- Uitgangspunt bij verkoop van deze propositie is een levering gebaseerd op het ‘as is where is’-principe, om deze reden dus zonder enige verklaringen en/of garanties met betrekking tot de huidige juridische, milieutechnische en/of fiscale aspecten van de objecten en zonder garanties over de afwezigheid van gebreken, lasten en/of beperkingen.
- In de koopakte zal een bankgarantie of waarborgsom van 10% van de koopsom worden opgenomen.
- Het object wordt gedeeltelijk in verhuurde staat overgedragen.

DISCLAIMER
Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend.

EQ Real Estate
076-205 51 41
Lees meer

Kaart

Plattegronden

Brochure(s)

Vraag meer informatie aan