Calandstraat 44

3316 EA Dordrecht Verkocht

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
bedrijfsruimte
Bouwjaar
1996
Bouwperiode
vanaf 1991 tm 2000

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
3.870 m²

Bedrijfshal

Oppervlakte
1.280 m²

Kantoorruimte

Oppervlakte
570 m²
Luchtbehandelingen
Airco, mechanische ventilatie
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, liften, te openen ramen
BTW belast
Ja
Verdiepingen
2

Terrein

Oppervlakte
900 m²
BTW belast
Ja

Buitenruimte

Ligging
Bedrijventerrein

Omschrijving

Dit bedrijfscomplex aan de Calandstraat 44 in Dordrecht biedt diverse gebruiksmogelijkheden binnen de vigerende bestemming, van lichtere tot en met zwaardere bedrijfsactiviteiten in categorie 4.1. Daarnaast is het object geschikt voor kantoorruimte met mogelijkheden voor een showroomfunctie.

Het object heeft een frontbreedte van circa 50 meter en is gelegen op een absolute zichtlocatie langs de rijksweg A16 met dagelijks een groot aantal passanten. Er is dan ook sprake van een zeer hoge attentiewaarde en een unieke kans om uw bedrijf op een representatieve wijze te profileren aan een breed publiek. 

Locatie
Het onderhavige object is gelegen op bedrijventerrein ‘Amstelwijck West’ in Dordrecht. Dit bedrijventerrein is ontstaan in de jaren ‘90 en is gelegen tussen de Rijksstraatweg en de A16.
‘Amstelwijck-West’ is een gemengd bedrijventerrein waar voornamelijk middelgrote en grote bedrijven zijn gehuisvest. In de omgeving zijn diverse additionele voorzieningen aanwezig zoals horeca, woonboulevard, hotel en een tankstation.

Bereikbaarheid
Op korte afstand zijn de op- en afritten van de Rijksweg A16 (Rotterdam-Antwerpen) gelegen en via de randweg N3 is er een directe aansluiting op de Rijksweg A15 (Utrecht-Antwerpen). Voorts is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer goed te noemen.

Er zijn diverse busverbindingen (Qbuzz Stadsbuzz 7) op loopafstand, met directe verbindingen naar o.a. centraal station van Dordrecht.

Dordrecht
Op het drukst bevaarde punt in Europa, waar de rivier de Merwede zich splitst in de Noord en de Oude maas, ligt de stad Dordrecht in de Provincie Zuid-Holland. Dordrecht maakt onderdeel uit van de grootstedelijke agglomeratie Drechtsteden en heeft een zeer strategische ligging op de as van Rotterdam en Antwerpen. Met ruim 288.000 inwoners en een nog veel groter verzorgingsgebied vervult deze regio een belangrijke economische functie.  

Indeling
Circa 1.280 m2 showroom/ bedrijfsruimte op de begane grond, bestaande uit een veelvormige ruimte met hoofdentree naar het complex, receptie, liftinstallatie, trap en vluchttrap. De vrije hoogte tot de draagconstructie boven het verlaagde systeemplafond is circa 4,22 meter.

Circa 282 m2 kantoorruimte op de eerste verdieping bestaande uit een dubbele toiletgroep en pantry. De ruimte is verder momenteel zonder indeling.

Circa 282 m2 kantoorruimte op de tweede verdieping bestaande uit diverse kantoorunits en dubbele toiletgroep.

Voormelde oppervlakten zijn indicatief berekend aan de hand van opname ter plaatse, op basis van plattegrondtekeningen en informatie verkregen via www.bagviewer.nl. De oppervlakten zijn zo secuur mogelijk vastgesteld, doch mogen niet worden aangemerkt als verhuurbare oppervlakte zoals gedefinieerd door het Nederlands Normalisatie-instituut in bijlage B van NEN 2580.

Opleveringsniveau
- Verwarming via indirect gestookte luchtverhitters in de showroomruimte;
- Warmwatervoorziening via elektrische boilers in de pantry;
- Mechanische ventilatie in toiletruimte;
- Aansluitingen op riolering, telecommunicatie-, gas-, water- en elektriciteitsnet en glasvezelnet;
- Krachtstroominstallatie;
- Brandmeldinstallatie;
- Systeemplafonds met geïntegreerde verlichting kantoorruimtes;
- Systeemplafonds met geïntegreerde LED verlichting in armaturen in showroom;
- Een liftinstallatie voor personen;
- Noodtrappenhuis;
- Aluminium kozijnen in de showroom met zonwerende beglazing;
- Noodverlichtingsinstallatie;
- Hoofdentree voorzien van automatische deuren;
- Showroomruimte voorzien van twee sets schuifdeuren;
- Buitenverlichting;
- Overheaddeur met afmeting 4,20 x 4,00 m (b x h) in de zuidgevel.

Kadastrale gegevens
Volgens de Rijksdienst voor het Kadaster en de openbare registers in Nederland, blijkt uit de kadastrale registratie van het terrein plaatselijk bekend als de Calandstraat 44 te 3316 EA Dordrecht het navolgende:

Gemeente: DORDRECHT
Sectie: Q
Nummer: 10239
Grootte: 3.870 m2

Bestemmingsplan
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan “Dordtse Kil” dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 25 juni 2013. Onderhavige locatie heeft de enkelbestemming ‘Bedrijf’, deels milieucategorie 3.2, 4.1 en 4.2. Detailhandel is niet toegestaan. Detailhandel in caravans is wel toegestaan.

Vraagprijs
Koopsom: EUR 2.275.000,-- kosten koper.

De onroerende zaak zal aan koper in eigendom worden overgedragen in de feitelijke en juridische staat waarin het zich ten tijde van het sluiten van de bezichtiging bevond, deels in verhuurde staat “as is, where is en voetstoots”, waarbij alle zichtbare en onzichtbare gebreken volledig voor rekening en risico van koper komen.

Huurprijs
Op aanvraag.

Leveringen en diensten
Nader te bepalen.

Huurprijsaanpassing
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks CPI-Alle Huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Huurtermijn
10 jaar, kortere huurperioden in overleg.

Opzegtermijn
12 maanden.

Betalingen
Huur, eventuele servicekosten en BTW per kwartaal vooruit.

Zekerheidsstelling
Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur, eventuele servicekosten en BTW.

Overige condities
Huurovereenkomst conform model verhuurder welke is gebaseerd op het model Kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7.230a BW, zoals is vastgesteld door de Raad van Onroerende Zaken (ROZ) op 30-1-2015, met de bijbehorende Algemene Bepalingen.

Aanvaarding
In overleg.
Lees meer

Kaart

Brochure(s)

Vraag meer informatie aan