Baronielaan 1

4818 PA Breda Prijs op aanvraag

Kenmerken

Overdracht

Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
kantoorruimte
Bouwjaar
1901
Bouwperiode
tot 1906

Kantoorruimte

Oppervlakte
630 m²
In units vanaf
630 m²
Verdiepingen
2
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Meetcertificaat
Ja

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum, in woonwijk

Omschrijving

Op een uiterst markante zichtlocatie in Breda-Zuid is een uniek monumentaal – en onlangs volledig gerenoveerd– kantoorpand beschikbaar voor de verhuur. Een unieke mogelijkheid voor ieder bedrijf om zich te onderscheiden met haar huisvesting. Momenteel beschikt het pand over energielabel B. Na renovatie en verduurzaming wordt een nieuw energielabel afgegeven.

Deelverhuur van het pand wordt bespreekbaar gesteld.

Locatie
Het pand is gelegen op een zeer markante hoeklocatie op de kruising van de Baronielaan, Ginnekenweg en Wilhelminastraat. Deze locatie kent een mix van hoogwaardige speciaalzaken, horeca en vestigingen van zakelijke dienstverlening. Het gebied Oranje Zuid verbindt het Ginneken/Zandberg met het centrum van Breda. Door de ligging biedt het pand aan het personeel meer dan alleen een prettige werkomgeving in het pand. In de directe omgeving zijn mogelijkheden om te winkelen of te lunchen.

Bestemmingsplan
Thans is van toepassing het vigerende bestemmingsplan ’Zandberg’ dat werd vastgesteld bij Raadsbesluit van 9 juli 2014 waaruit blijkt dat de onderhavige locatie de bestemming ‘Gemengd-1’ heeft.

Vanaf 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Op het omgevingsloket (www.omgevingsloket) vindt u alle digitale informatie over de fysieke leefomgeving waaronder alle geldende regels.

Kadaster
Volgens de Rijksdienst voor het Kadaster en de openbare registers in Nederland, blijkt uit de kadastrale registratie van het terrein plaatselijk bekend als Baronielaan 1 te 4818 PA Breda het navolgende:
Gemeente: Breda
Sectie: D
Nummer(s): 3061
Oppervlakte: 368 m2

INDELING

Souterrain
Het souterrain is halfverdiept onder maaiveld gelegen. Op dit moment is het souterrain ingedeeld in een aantal kantoorkamers, toilet, keuken, archief en serverruimte.

Begane grond
De begane grond is deels ca. 1,2 meter boven maaiveld gelegen. Dit geeft extra cachet aan deze verdieping. De begane grond is als volgt ingedeeld: fraaie entreepartij met aansluitend vier royale kantoorkamers; toilet; aan de achterzijde is een grote kantoorkamer gelegen die toegang geeft tot de tuin.

Eerste verdieping
Via een fraaie trappartij is de eerste verdieping bereikbaar. Vanuit de zeer royale centrale gang zijn een drietal royale kantoorkamers bereikbaar, waarvan twee toegang geven tot een dakterras; toilet.

Tweede verdieping
Via een fraaie trappartij is de tweede verdieping bereikbaar. Vanuit een overloop zijn een vier kantoorkamers bereikbaar, alsmede een toilet en kleine pantry.

Oppervlakte
Het geheel heeft een BVO van ca. 630 m2. Deelverhuur van het pand wordt bespreekbaar gesteld.

Opleveringsniveau
In Q3 van 2023 is de renovatie gestart van het pand aan de binnen- en buitenzijde. Het geheel wordt verduurzaamd. De renovatie bevindt zich in de afrondende fase.

In principe wordt het pand opgeleverd met de navolgende voorzieningen:
- een groot aantal karakteristieke elementen, zoals ornamentenplafonds, glas-in-lood, tegelvloeren en schouwen blijven behouden;
- vier gemoderniseerde toiletten;
- pantry’s in overleg aan te brengen;
- alles geschilderd;
- elektra-aansluitingen;
- energiezuinige CV-ketel (Nefit 9000i HR 50) voorzien van een nieuwe rookgasvoering en thermostaat;
- radiatoren;
- aanwezige airco- en warmte-units;
- alarmsysteem;
- intercom op de eerste en tweede verdieping aanwezig;
- isolerend monumentenglas (BENG)

Overige zaken kunnen in overleg worden aangebracht, eventueel naar wens van een huurder.

Energielabel
Een nieuw energielabel wordt binnenkort afgegeven.

VOORWAARDEN EN CONDITIES (HUUR)
Huurprijs
De huurprijs is op aanvraag.

Servicekosten
In principe dient huurder zelf contracten aan te gaan voor leverantie van de nutsvoorzieningen en voor onderhoud van de installaties. Bij deelverhuur zal hiervoor een servicekostenpost worden vastgesteld op basis van een voorschotbedrag met afrekening.

Huurtermijn
5 jaar met 5 verlengingsjaren.

Indexering
Jaarlijkse indexering op de gebruikelijke wijze per ingangsdatum huurovereenkomst, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum van de huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het prijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks huishoudens totaal (2015 = 100), zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Zekerheidsstelling
Bankgarantie ter grootte van drie maanden huur inclusief BTW.

BTW
Er wordt voor BTW geopteerd.

WWFT
Op basis van de WWFT zijn wij gehouden om een onderzoek in te stellen naar uw identiteit en/of de identiteit van de UBO van uw organisatie.

Overige bepalingen
De huurovereenkomst wordt opgemaakt op basis van het meest recente standaard ROZ-model en de daarbij behorende Algemene Bepalingen.

Bijzonderheden/disclaimer
In de bijlage zijn een aantal renderingen toegevoegd die een sfeerbeeld geven voor de mogelijkheden die het pand heeft te bieden. Aan deze renderingen kunnen geen rechten worden ontleend.

VOORWAARDEN EN CONDITIES (KOOP)

Koopprijs
De koopprijs is op aanvraag.

Zekerheidsstelling
De waarborgsom of bankgarantie bedraagt 10% van de koopsom.

Levering
De in deze brochure gepresenteerde verkoop zal gebaseerd zijn op een absoluut ‘as is, where is’ principe waarbij het eigendom wordt aanvaard in de feitelijke, commerciële, juridische, milieukundige, technische en fiscale situatie zoals het is op de datum van overdracht, aldus met alle fouten en met inbegrip van alle bekende en onbekende, zichtbare en onzichtbare gebreken, lasten, beperkingen en verplichtingen. De verkoper zal na voltooiing van de transactie geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden en zal slechts in beperkte mate garanties en verklaringen verstrekken.

Aanvaarding
In overleg.
Lees meer

Kaart

Videos

Brochure(s)

Vraag meer informatie aan